Forster Központ
Forster Központ

Barlangvár és tájház, SirokBarlangvár és tájház, SirokBarlangvár és tájház, SirokBarlangvár és tájház, SirokBarlangvár és tájház, SirokBarlangvár és tájház, Sirok

Híreink

33 milliárd forint műemlékeink megmentésére

2016. július 1.

33 milliárd forint műemlékeink megmentésére

Húsz várunk és kastélyunk újulhat meg a közeljövőben a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP) a Nemzeti Kastély- és Várprogramra fordítható 33 milliárd forintos támogatásnak köszönhetően – tájékoztatott L. Simon László, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkára.

Elmarad!

2016. június 24.

Elmarad!

A Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ tájékoztatja az érdeklődőket, hogy az Építészeti Múzeum Múzeumok Éjszakájára tervezett eseménye technikai okok miatt elmarad.
Megértésüket köszönjük!

Varázslatos Szent Iván-éj a Forster Központtal

2016. június 22.

Varázslatos Szent Iván-éj a Forster Központtal

Június utolsó hétvégéjén számtalan különleges élmény várja a várak, kastélyok és emlékhelyek szerelmeseit országszerte. A Forster Központ fenntartásában működő helyszínek varázslatos, gyertyafényes programokkal csatlakoztak a Múzeumok Éjszakájához, de nemcsak szombat éjszaka érdemes felkeresni a kastélyokat, várakat, hiszen a Borkultúra programsorozat gasztro-tárlatvezetései egész hétvégén bórkóstolókkal folytatódnak.

Ozora és a puszta Illyés Gyula szemével

2016. június 21.

Ozora és a puszta Illyés Gyula szemével

Állandó kiállítás nyílik az egykori ozorai Nagyvendéglő épületében

Állandó kiállítás nyílik Ozorán a Forster Központ által felújított régi Nagyvendéglő barokk épületében 2016. június 25-én, a Múzeumok Éjszakája alkalmából. A tárlat Illyés Gyula életútján keresztül mutatja be a 20. század első felének világát.