Forster Központ
Forster Központ

Szent László Nemzeti Emlékhely, SomogyvárSzent László Nemzeti Emlékhely, SomogyvárSzent László Nemzeti Emlékhely, SomogyvárSzent László Nemzeti Emlékhely, SomogyvárSzent László Nemzeti Emlékhely, SomogyvárSzent László Nemzeti Emlékhely, SomogyvárSzent László Nemzeti Emlékhely, Somogyvár

Híreink

Gyereknapok a kastélyban

2016. május 27.

Gyereknapok a kastélyban

Izgalmas programok várnak kicsiket és nagyokat a Tiszadobon, Edelényben és Pécelen

Honnan tudjuk, hol kell ásni? - Honnan tudjuk, hogy ott ásni kell?  
A Forster Központ is részt vesz a Magyar Régészet Napján

2016. május 17.

Honnan tudjuk, hol kell ásni? - Honnan tudjuk, hogy ott ásni kell? A Forster Központ is részt vesz a Magyar Régészet Napján

A Magyar Régész Szövetség 2016-ban is megrendezi a Régészet Napját május 27-én. A program fő célja ebben az évben is a régészet, mint tudomány bemutatása, a régészeti kutatások friss eredményeinek népszerűsítése és eljuttatása minél szélesebb nagyközönséghez, valamint a régészeti lelőhelyek védelmének népszerűsítése.

Új helyre költözik a Tervtár, a Fotótár, a Tudományos Irattár és a Könyvtár

2016. május 24.

Új helyre költözik a Tervtár, a Fotótár, a Tudományos Irattár és a Könyvtár

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Forster Központ gyűjteménye - Tervtár, Fotótár, Tudományos Irattár, Könyvtár - 2016. szeptember 1-től új helyen, a Budapest XI. kerület, Daróczi út 3. szám alatt várja a látogatókat.

A műemléki gyűjtemény a költözést követően megújult környezetben, az eddiginél korszerűbb, tágasabb, a látogatói igényeket magasabb színvonalon kiszolgáló épületben kap helyet.

A költözés szakszerű lebonyolításának érdekében a gyűjtemény 2016. május 26-tól zárva tart.

Utolsó kutatási nap: 2016. május 25.

Megértésüket és türelmüket köszönjük.

XX. Siroki Várnapok - 2016. június 11-12.

2016. május 23.

XX. Siroki Várnapok - 2016. június 11-12.

A Forster Központ fenntartásában működő siroki Barlangvárban immár huszadik alkalommal rendezik meg a várat köszöntő rendezvényt, a Siroki Várnapokat. A kétnapos családi program hagyományőrző bemutatókkal, lovagi tornával, légishow-val, ragadozó madár bemutatóval, macok sütéssel, koncertekkel, gyerekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal és az elmaradhatatlan tűzijátékkal várja a látogatókat.