Forster Központ
Forster Központ

Szent László Nemzeti Emlékhely, SomogyvárSzent László Nemzeti Emlékhely, SomogyvárSzent László Nemzeti Emlékhely, SomogyvárSzent László Nemzeti Emlékhely, SomogyvárSzent László Nemzeti Emlékhely, SomogyvárSzent László Nemzeti Emlékhely, SomogyvárSzent László Nemzeti Emlékhely, Somogyvár

Híreink

Elmarad!

2016. június 24.

Elmarad!

A Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ tájékoztatja az érdeklődőket, hogy az Építészeti Múzeum Múzeumok Éjszakájára tervezett eseménye technikai okok miatt elmarad.
Megértésüket köszönjük!

Varázslatos Szent Iván-éj a Forster Központtal

2016. június 22.

Varázslatos Szent Iván-éj a Forster Központtal

Június utolsó hétvégéjén számtalan különleges élmény várja a várak, kastélyok és emlékhelyek szerelmeseit országszerte. A Forster Központ fenntartásában működő helyszínek varázslatos, gyertyafényes programokkal csatlakoztak a Múzeumok Éjszakájához, de nemcsak szombat éjszaka érdemes felkeresni a kastélyokat, várakat, hiszen a Borkultúra programsorozat gasztro-tárlatvezetései egész hétvégén bórkóstolókkal folytatódnak.

Ozora és a puszta Illyés Gyula szemével

2016. június 21.

Ozora és a puszta Illyés Gyula szemével

Állandó kiállítás nyílik az egykori ozorai Nagyvendéglő épületében

Állandó kiállítás nyílik Ozorán a Forster Központ által felújított régi Nagyvendéglő barokk épületében 2016. június 25-én, a Múzeumok Éjszakája alkalmából. A tárlat Illyés Gyula életútján keresztül mutatja be a 20. század első felének világát.

Gyógyító szentek nyomában – családi vasárnap Majkon

2016. június 15.

Gyógyító szentek nyomában – családi vasárnap Majkon

A Forster Központ fenntartásában működő majki Kamalduli remeteségben most vasárnap a hit és a növények gyógyító ereje lesz a középpontban a „Gyógyító szentek nyomában” című családi napon. A gyógyteafőzés, gyógynövény és kézműves vásár mellett tekerőlantos muzsika és gospel kórus várja a remetekertbe a látogatókat, akik Böjte Csaba ferences rendi szerzetes gondolatait is meghallgathatják a hit gyógyító erejéről.