Forster Központ
Forster Központ

Cziráky-kastély, LovasberényCziráky-kastély, LovasberényCziráky-kastély, LovasberényCziráky-kastély, LovasberényCziráky-kastély, LovasberényCziráky-kastély, LovasberényCziráky-kastély, Lovasberény

Híreink

Elmarad!

2016. június 24.

Elmarad!

A Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ tájékoztatja az érdeklődőket, hogy az Építészeti Múzeum Múzeumok Éjszakájára tervezett eseménye technikai okok miatt elmarad.
Megértésüket köszönjük!

Varázslatos Szent Iván-éj a Forster Központtal

2016. június 22.

Varázslatos Szent Iván-éj a Forster Központtal

Június utolsó hétvégéjén számtalan különleges élmény várja a várak, kastélyok és emlékhelyek szerelmeseit országszerte. A Forster Központ fenntartásában működő helyszínek varázslatos, gyertyafényes programokkal csatlakoztak a Múzeumok Éjszakájához, de nemcsak szombat éjszaka érdemes felkeresni a kastélyokat, várakat, hiszen a Borkultúra programsorozat gasztro-tárlatvezetései egész hétvégén bórkóstolókkal folytatódnak.

Ozora és a puszta Illyés Gyula szemével

2016. június 21.

Ozora és a puszta Illyés Gyula szemével

Állandó kiállítás nyílik az egykori ozorai Nagyvendéglő épületében

Állandó kiállítás nyílik Ozorán a Forster Központ által felújított régi Nagyvendéglő barokk épületében 2016. június 25-én, a Múzeumok Éjszakája alkalmából. A tárlat Illyés Gyula életútján keresztül mutatja be a 20. század első felének világát.

Gyógyító szentek nyomában – családi vasárnap Majkon

2016. június 15.

Gyógyító szentek nyomában – családi vasárnap Majkon

A Forster Központ fenntartásában működő majki Kamalduli remeteségben most vasárnap a hit és a növények gyógyító ereje lesz a középpontban a „Gyógyító szentek nyomában” című családi napon. A gyógyteafőzés, gyógynövény és kézműves vásár mellett tekerőlantos muzsika és gospel kórus várja a remetekertbe a látogatókat, akik Böjte Csaba ferences rendi szerzetes gondolatait is meghallgathatják a hit gyógyító erejéről.