Forster Központ
Forster Központ

Fáy-kastély, FájFáy-kastély, FájFáy-kastély, FájFáy-kastély, FájFáy-kastély, Fáj

Híreink

MOBILTELEFON ANNO ÉS MA

2016. július 26.

MOBILTELEFON ANNO ÉS MA

Mobiltelefon-történeti kiállítás az Edelényi kastélyszigeten

Újabb kiállítással gazdagodott a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ fenntartásában működő Edelényi kastélysziget. Számos nagyváros után Edelénybe érkezett a mintegy 530 mobiltelefont és azok történetét bemutató Mobil-Kor-Történet című vándorkiállítás.

BOR<i>kul</i>TÚRA a nyár derekán

2016. július 21.

BORkulTÚRA a nyár derekán

Gasztro-tárlatvezetések és borkóstoló Majkon, Ozorán és Tiszadobon

Ürmös bor, reneszánsz gasztronómiai élmény és főúri ebédlők titkai várják a BORkulTÚRÁra szomjazó utazót július utolsó hétvégéjén a Forster Központ kastélyaiban, váraiban: Majkon, Ozorán és Tiszadobon.

Közel kétezer éves római kori vandál települést tár fel a Forster Központ Abaújszántón

2016. július 14.

Közel kétezer éves római kori vandál települést tár fel a Forster Központ Abaújszántón

A Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ megbízásából régészek dolgoznak az abaújszántói bronzkori földvár alatti egyedülálló lelőhely feltárásán. A munka jelentőségét és a leletek sűrűségét mutatja, hogy a próbafeltárás 1500 m²-én két rétegben kerülnek elő a régészeti jelenségek. A régészek a területen már több mint száz értékes objektumot tártak fel: házakat, műhelyeket, kemencéket, tűzhelyeket, anyagnyerő és tároló gödröket, valamint olyan árkokat, amelyekből számos lelet került elő.

33 milliárd forint műemlékeink megmentésére

2016. július 1.

33 milliárd forint műemlékeink megmentésére

Húsz várunk és kastélyunk újulhat meg a közeljövőben a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP) a Nemzeti Kastély- és Várprogramra fordítható 33 milliárd forintos támogatásnak köszönhetően – tájékoztatott L. Simon László, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkára.