Forster Központ
Forster Központ

Jakováli Haszan pasa-dzsámi, PécsJakováli Haszan pasa-dzsámi, PécsJakováli Haszan pasa-dzsámi, PécsJakováli Haszan pasa-dzsámi, Pécs

Híreink

33 milliárd forint műemlékeink megmentésére

2016. július 1.

33 milliárd forint műemlékeink megmentésére

Húsz várunk és kastélyunk újulhat meg a közeljövőben a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP) a Nemzeti Kastély- és Várprogramra fordítható 33 milliárd forintos támogatásnak köszönhetően – tájékoztatott L. Simon László, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkára.

Elmarad!

2016. június 24.

Elmarad!

A Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ tájékoztatja az érdeklődőket, hogy az Építészeti Múzeum Múzeumok Éjszakájára tervezett eseménye technikai okok miatt elmarad.
Megértésüket köszönjük!

Varázslatos Szent Iván-éj a Forster Központtal

2016. június 22.

Varázslatos Szent Iván-éj a Forster Központtal

Június utolsó hétvégéjén számtalan különleges élmény várja a várak, kastélyok és emlékhelyek szerelmeseit országszerte. A Forster Központ fenntartásában működő helyszínek varázslatos, gyertyafényes programokkal csatlakoztak a Múzeumok Éjszakájához, de nemcsak szombat éjszaka érdemes felkeresni a kastélyokat, várakat, hiszen a Borkultúra programsorozat gasztro-tárlatvezetései egész hétvégén bórkóstolókkal folytatódnak.

Ozora és a puszta Illyés Gyula szemével

2016. június 21.

Ozora és a puszta Illyés Gyula szemével

Állandó kiállítás nyílik az egykori ozorai Nagyvendéglő épületében

Állandó kiállítás nyílik Ozorán a Forster Központ által felújított régi Nagyvendéglő barokk épületében 2016. június 25-én, a Múzeumok Éjszakája alkalmából. A tárlat Illyés Gyula életútján keresztül mutatja be a 20. század első felének világát.