Forster Központ
Forster Központ

Híreink

Gyereknapok a kastélyban

2016. május 27.

Gyereknapok a kastélyban

Izgalmas programok várnak kicsiket és nagyokat a Tiszadobon, Edelényben és Pécelen

Honnan tudjuk, hol kell ásni? - Honnan tudjuk, hogy ott ásni kell?  
A Forster Központ is részt vesz a Magyar Régészet Napján

2016. május 17.

Honnan tudjuk, hol kell ásni? - Honnan tudjuk, hogy ott ásni kell? A Forster Központ is részt vesz a Magyar Régészet Napján

A Magyar Régész Szövetség 2016-ban is megrendezi a Régészet Napját május 27-én. A program fő célja ebben az évben is a régészet, mint tudomány bemutatása, a régészeti kutatások friss eredményeinek népszerűsítése és eljuttatása minél szélesebb nagyközönséghez, valamint a régészeti lelőhelyek védelmének népszerűsítése.

Új helyre költözik a Tervtár, a Fotótár, a Tudományos Irattár és a Könyvtár

2016. május 24.

Új helyre költözik a Tervtár, a Fotótár, a Tudományos Irattár és a Könyvtár

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Forster Központ gyűjteménye - Tervtár, Fotótár, Tudományos Irattár, Könyvtár - 2016. szeptember 1-től új helyen, a Budapest XI. kerület, Daróczi út 3. szám alatt várja a látogatókat.

A műemléki gyűjtemény a költözést követően megújult környezetben, az eddiginél korszerűbb, tágasabb, a látogatói igényeket magasabb színvonalon kiszolgáló épületben kap helyet.

A költözés szakszerű lebonyolításának érdekében a gyűjtemény 2016. május 26-tól zárva tart.

Utolsó kutatási nap: 2016. május 25.

Megértésüket és türelmüket köszönjük.

XX. Siroki Várnapok - 2016. június 11-12.

2016. május 23.

XX. Siroki Várnapok - 2016. június 11-12.

A Forster Központ fenntartásában működő siroki Barlangvárban immár huszadik alkalommal rendezik meg a várat köszöntő rendezvényt, a Siroki Várnapokat. A kétnapos családi program hagyományőrző bemutatókkal, lovagi tornával, légishow-val, ragadozó madár bemutatóval, macok sütéssel, koncertekkel, gyerekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal és az elmaradhatatlan tűzijátékkal várja a látogatókat.