Forster Központ
Forster Központ

Ozorai Pipo várkastélya, OzoraOzorai Pipo várkastélya, OzoraOzorai Pipo várkastélya, OzoraOzorai Pipo várkastélya, OzoraOzorai Pipo várkastélya, OzoraOzorai Pipo várkastélya, Ozora

Híreink

Tisztelt Lakosság!

2016. szeptember 21.

Tisztelt Lakosság!

A bajnai Sándor–Metternich-kastély felújítási projektjét egy lakossági fórum keretében szeretnénk bemutatni az érdeklődők számára, illetve a hiteles felújításához a helyi és környékbeli lakosság segítségét szeretnénk kérni.

A Forster Központ <em>Költészet a kastélyban</em> című alkotói pályázatának eredményhirdetése

2016. szeptember 20.

A Forster Központ Költészet a kastélyban című alkotói pályázatának eredményhirdetése

A Forster Központ Költészet a kastélyban címmel korhatár nélküli alkotói pályázatot hirdetett a magyar költészet napján, április 11-én. A felhívás irodalmi és képi pályázatokra szólt, KASTÉLY – VERS – KÉP tematikában. A pályázat eredményhirdetésére a Kulturális Örökség Napjai eseménysorozat ünnepélyes megnyitóján került sor, 2016. szeptember 16-án, a Várkert Bazár színháztermében.

„Ezerarcú műemlék” – KÖN hétvége a Forster Központ helyszínein

2016. szeptember 14.

„Ezerarcú műemlék” – KÖN hétvége a Forster Központ helyszínein

Ezerarcú műemlék – idén ez a címe a Kulturális Örökség Napjai eseménysorozatnak, amelyben az ipari emlékektől a főúri palotákon át a falvainkban meghúzódó tájházakig százával nyílnak meg szeptember 17-18-án történeti épületek országszerte.
Ezerarcú – ez a sokszínűség ragadja meg az szemlélődőt, ha végigtekint a Forster Központ vagyonkezelésében lévő műemlékek listáján. Mind más, mind különleges, mind egyedi lenyomatai a történelemnek, az időnek, az építők világlátásának és ízlésének: reneszánsz várkastély, hódoltság kori dzsámi, végvár, középkori történelmi emlékhely, remeteség, főúri barokk kastély és nagypolgári palota. Mind épített örökségünk kiemelkedő értéke, tartósan állami tulajdonban lévő műemlék, amelynek megőrzése, fejlesztése és üzemeltetése a Forster Központ egyik legfontosabb feladata.

A Forster Központ új székhelyen

2016. szeptember 7.

A Forster Központ új székhelyen

A Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ valamennyi irodája és osztálya új székhelyre költözött. A Nyilvántartási Iroda, a Műtárgyfelügyeleti Iroda, a Nemzetközi és Világörökségi Főosztály, a Régészeti és Projektiroda, a Régészeti Szolgáltatási Főosztály, a Műemlékvédelmi Tudományos és Szolgáltatási Főosztály címe: 1113 Budapest, Daróczi út 3. Telefonszám: +36 1 225 4800 Fax: + 36 1 225 4900

A Régészeti Projektiroda változatlanul a XI. Daróczi út 3. szám alatt működik.

A Forster Központ Gyűjteményei (Tervtár, Fotótár, Könyvtár, Tudományos Irattár) a költözés miatt bizonytalan ideig nem látogathatók.